Categorii
Articole Informative

Cat de importante sunt schimbările regulate de ulei?

Stim cu totii ca uleiul ar trebui schimbat la fiecare 5000 – 8000 de kilometri, dar de ce? Iti aduci masina in service si stai acolo intrebandu-te de ce dureaza atat de mult, incercand sa decizi cat timp poti amana inainte de urmatoarea schimbare de ulei.

Ei par intotdeauna sa adauge o taxa suplimentara pe care nu o asteptati. Daca va uitati in manualul masinii dvs., veti gasi cat de des ar trebui sa schimbati uleiul, dar nu va va spune si de ce. Din fericire, schimbarea uleiului este unul dintre cele mai necostisitoare servicii de intretinere auto de care are nevoie masina dvs. In ciuda faptului ca este relativ ieftin, schimbarea uleiului tau in mod regulat si programul joaca un rol esential in pastrarea vehiculului si in economisirea de bani.

Uleiul este elementul de viata al vehiculului tau. Mentine numeroasele componente ale motorului functionand eficient si contribuie la reducerea acumularii de reziduri din colectarea pe motor. Dupa cum stiti, motorul se poate incalzi foarte mult din miile de explozii care au loc in fiecare minut; uleiul ajuta la scoaterea caldurii departe de camera de ardere impiedicand in esenta sa sufle motorul. Deoarece uleiul colecteaza caldura, reziduri pe parcursul protejarii si mentinerii motorului functionand fara probleme, in cele din urma devine mai putin ca lichidul si mai mult ca namolurile. Oricat de bun ar fi uleiul folosit, in cele din urma, acesta se degradeaza pe masura ce aditivii se uzeaza. Cand ajungeti in acest punct, uleiul ar trebui schimbat.

Cat de des si ce fel de ulei trebuie utilizat? Acesta va depinde de tipul de ulei auto pe care alegeti sa-l utilizati, ce fel de masina si cat de des conduceti. Aici, manualul proprietarului dvs. va veni la indemana. O zicala veche sugereaza la fiecare 3 luni sau 5.000 de kilometri. Cantitatea de kilometri pe care o conduci este mai importanta decat timpul. Puteti merge intr-o calatorie rutiera si puteti parcurge cateva mii de kilometri in cateva saptamani sau poate dura cinci luni inainte de a atinge kilometrajul recomandat. Acordati atentie odometrului si modul in care ati condus vehiculul. Conducerea pe vreme extrema sau remorcarea cu o multime de greutate in spatele masinii tale va afecta si uleiul tau.

Daca nu credeti ca aveti timp sau bani pentru a va schimba uleiul si alegeti sa asteptati, in cele din urma, uleiul se va inrautati si va inrautati, devenind mai mult ca namolul si va blocati motorul. Curatarea motorului este costisitoare, iar factura pentru inlocuirea unui piston uzat nu este ceva ce vi-ati dori sa primiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *