Categorii
Articole Informative

4 Tipuri de Ulei

Exista diferite tipuri de uleiuri disponibile pe piață, în funcție de tipul vehiculului vostru puteti folosi orice tip de ulei.

Mecanic cu un anumit tip de ulei

Intretinerea autovehiculului este destul de descurajanta. Exista multe lucruri necesare pentru mentinerea performantei lui. Uleiul de motor este unul dintre ele. Se foloseste practic pentru ungerea motorului auto. Uleiul de motor reduce la minimum uzura si frecarea pe diferite piese mobile si indeparteaza namolul din motor. De asemenea, ajuta la controlul temperaturii motorului. Pe baza modelului de vehicul, trebuie sa se ia in considerare trei factori de baza ai uleiului de motor, cum ar fi clasificarea serviciului, tipul uleiului si gradul de vascozitate, etc. Ele sunt: ulei mineral, ulei semi-sintetic, ulei complet sintetic si ulei de motor cu kilometraj ridicat. Aceste uleiuri ofera intotdeauna performante superioare. Sa aruncam o privire mai atenta la toate aceste tipuri.

Mineral:

Formarea acestui ulei dureaza sute de ani prin descompunerea organismelor si a plantelor moarte. Datorita efectului unei presiuni intense si a caldurii asupra acestui material, duce la crearea acestui tip de ulei. Pentru acest tip de ulei este folosita metoda de foraj. Este recomandat mai ales pentru un design mai simplu si motoare mai vechi. Acest ulei nu este scump, dar trebuie schimbat frecvent.

Semi sintetic:

Este o combinatie de ulei conventional si sintetic. Amestecul ambelor uleiuri ofera performante mai bune la un pret mai mic in comparatie cu uleiul complet sintetic. Acest ulei este utilizat in general la modelele mai noi de masini.

Complet Sintetic:

Acest ulei este fabricat special pentru a oferi performante superioare. Acest ulei este fabricat chimic sub nivelul molecular pentru a indeparta impuritatile si poate curge usor la o temperatura scazuta si poate rezista la descompunere atunci cand temperatura este ridicata. Uleiul sintetic nu se degradeaza rapid si nici nu are impuritati. Eficienta imbunatatita a combustibilului uleiului sintetic se datoreaza faptului ca este mai subtire. Acest ulei este mai scump si ofera o protectie mai buna. Uleiul sintetic este utilizat mai ales in motoarele de masinile premium si de lux.

Kilometraj ridicat:

Acest ulei de motor este format din agenti de ameliorare a garniturilor si aditivi pentru reducerea scurgerilor interne si externe. In general, este proiectat pentru motoarele auto cu aproximativ 120.000 de kilometri. Unele dintre uleiurile auto cu kilometri mari contin detergenti pentru reducerea namolului motorului.

Motorul masinii dvs. este inima vehiculului. Prin urmare, utilizarea uleiului potrivit poate imbunatati cu siguranta atat longevitatea, cat si performantele motorului auto. 

Atunci cand alegeti un ulei auto pentru reparatii, consultati-va intotdeauna cu mecanicul auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *